Ska du resa till USA?

Du kan vara berättigad till ett elektroniskt USA visum, ett USA ESTA (elektroniskt system för att resa berättigat) för resor till USA. Onlineformuläret till USA ESTA tar endast några minuter att fylla i och ditt USA ESTA kommer bli handlagt inom 72 timmar.

Du måste ansöka om ett USA ESTA minst 72 timmar innan din resa. Ett USA ESTA är giltigt i två år eller till passet går ut, (den som är tidigast av dem) och tillåter dig flera inresor till USA.

Du kan ansöka om ett USA ESTA om du erhåller ett pass från något av länderna i listan.

Andorra
Australien
Österrike
Belgien
Brunei
Chile
Tjeckien
Danmark
Estland
Finland
Frankrike
Tyskland
Grekland
Ungern
Island
Irland
Italien
Japan
Lettland
Liechtenstein
Litauen
Luxemburg
Malta
Monaco
Nederländerna
Nya Zeeland
Norge
Portugal
San Marino
Singapore
Slovakien
Slovenien
Sydkorea
Spanien
Sverige
Schweiz
Storbritannien


Viktiga krav för ESTA ansökare

 • Om du är amerikansk medborgare och erhåller två nationaliteter inom ett Visa Waiver Program land, behöver du inte ett ESTA. Du måste då endast använda ditt amerikanska pass när du reser till USA.
 • Notera: Nyliga ändringar gjorda under Terrorist Travel Prevention Act, gör att invånare i VWP länder som besökt Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och jemen i eller efter mars 2011 är inte berättigade att ansöka om ett ESTA.
 • Medborgare i VWP länder som också har medborgarskap i Irak, Sudan och Syrien är inte berättigade ett ESTA.
 • Sedan 1 april 2016, för att du ska vara kvalificierad för ett ESTA, krävs ett pass med integrerat chip och visa den universala symbolen för e-pass på framsidan (se exempel nedan).

USA ESTA service avgift

kr. 165,00 
Serviceavgift från VisaCentral

Visumservice ESTA service avgift är exklusiv från VAT, konsulär och tredjeparts avgift.

Viktigt: Reseinformation ESTA

När du reser med ett ESTA-tillstånd gäller följande ...

 • Du måste vara innehavare av en tur- och returbiljett/biljett för fortsatt resa för ett reguljärt flyg med ett av de större flygbolag/kryssningsrederier som är registrerade för ESTA-tillstånd
 • Du får inte stanna längre än/upp till maximalt 90 dagar, inklusive Mexiko, Kanada och öarna i Karibien
 • Du får inte ha brutit mot USA:s invandringslagar vid ett tidigare tillfälle (det vill säga, inte ha stannat längre än 90 dagar)

Varför använda ESTA-tjänsten från Visumservice?

 • Support i realtid från vår kundtjänstgrupp så att du kan ta upp alla dina frågor om ESTA-tillstånd med en expert.
 • Automatiserad statusövervakning eftersom vårt system automatiskt övervakar ansökans status för resenärens räkning och meddelar honom eller henne när godkännande ges via en proaktiv avisering.
 • En e-postbekräftelse skickas ut omedelbart till resenären, inklusive referensnumret för ESTA-tillståndet samt giltighetsdatumet för ett godkänt ESTA-tillstånd. Detta för att resenären ska veta när ESTA-tillståndet går ut.
 • Statuskontroll dygnet runt, året om. Kontrollera statusen för din beställning online, när som helst.

Kontrollera din beställning

Vill du se om din beställning ligger inom den planerade tidsramen för det datum då du begärde att dokumenten måste lämnas tillbaka? Använd spårningsverktyget från Visumservice för att se den senaste uppdateringen om din beställning.    

Mer info