1. Tidseffektivt.  Visumservice säkerställer en snabb process för Sydkorea och hjälper dig säkerställa ett visum till Sydkorea tidseffektivt.
  2. Smidigt.  Visumservice är det smidigaste sättet att söka om visum på och kan gå så snabbt som på en dag. Vi behandlar dagligen visum till Sydkorea via Sydkorea ambassad för Sydkorea passinnehavare.

FAQS för visum till Sydkorea

När bör jag ansöka om mitt Sydkorea visum?
Det lämpligaste är att ansöka om ditt visum till Sydkorea 1-2 månader före ditt resedatum. Om du har kort om tid, kan vi behandla din ansökan snabbt och smidigt med expresshantering på ambassaden.

Behöver jag skicka in mitt pass I original för ett visum tillSydkorea ? Är det säkert att skicka in sitt pass?
Ja, du behöver skicka in ditt pass i original. Kopia räcker inte. Visum för Sydkorea stämplas in i ditt pass på en av passidorna. Visumet kan därför inte utfärdas utan ditt pass i original. Skicka därför ditt pass till oss med säker och spårbar budleverans eller post då det är en värdehandling.

Exempel på visumkrav vid affärsresor till Sydkorea för svenska medborgare

  1. Visum kan krävas

    Personer som deltar i vanliga affärsmöten, eller i en affärskonferens, är viseringsbefriade i 90 dagar. Endast resenärer som är involverade i vinstskapande aktiviteter behöver införskaffa affärsvisum. För att kvalificeras som viseringsbefriad måste man resa med ett pass som har en giltighetstid på minst sex månader, inneha bevis för fortsatt resa/tur-och-retur-resa med flyg, handlingar för nästföljande destination, och tillräckliga penningmedel som motsvarar den planerade vistelsens tidslängd

  2. Pass

    Sökandens faktiska pass. Passet ska:

    • Inneha minst två tomma visumsidor
    • Vara giltigt i sex månader efter utresedatumet
    • Inte vara skadat på något sätt

  3. Fotografi

    Du behöver skicka in ett fotografi. Ladda upp ditt foto elektroniskt så skriver vi ut det i enlighet med de exakta krav som gäller för detta visum. Besök https://visumservice.se/photo-service för att ladda upp ditt foto.


    Alternativt kan du tillhandahålla ett färgfoto för passändamål som uppfyller följande strikta krav: det ska ha tagits inom tre månader mot en vit bakgrund och vara utskrivet på fotopapper av hög kvalitet; ha storleksmåtten 35 x 45 mm; visa ditt ansikte rakt framifrån med ansiktet centrerat i mitten och ansiktsuttrycket ska vara neutralt (inte leende). Du får inte bära glasögon eller huvudbonad, förutom av religiösa skäl. Ditt foto ska inte vara fäst vid din ansökan och det får inte bära spår av vidhäftningsmedel eller häftklamrar.

  4. Garantibrev

    Du ska tillhandahålla ett Garantibrev i original från sökandens svenska arbetsgivare. Säkerställ att ditt brev uppfyller konsulatets särskilda krav genom att använda vårt digitala Garantibrev. Besök https://visumservice.se/bcl-order för att börja.

    Alternativt kan du använda exemplet på Garantibrev som du hittar på https://visumservice.se/forms?formname=Business%20Introduction%20Letter%20Sample.pdf och var noga med att använda exakt samma uttryck och format som i exemplet för att undvika ett avslag och möjliga dröjsmål med handläggningen av din visumansökan. 

    Observera att de flesta konsulat kräver att garantibrev har daterats en månad innan det att ansökan skickas in.

  5. Inbjudan

    Ett inbjudningsbrev från företaget som sökanden besöker. Inbjudningsbrevet ska:

    • Ha författats på företagets brevpapper
    • Innehålla sökandens namn och nationalitet
    • Innehålla sökandens jobbtitel och anställningens startdatum 
    • Ange plats och syfte med besöket
    • Ange det önskade antalet inresor och hur länge visumet ska gälla
    • Innehålla inrese- och avresedatum 
    • Innehålla kontaktuppgifter till företaget/värden som står bakom inbjudan
    • Vara stämplat med det inbjudande företagets stämpel
    • Originalet ska ha undertecknats  

  6. Bevis för researrangemang

    Detta ska tillhandahållas i form av en kopia av bekräftelsen på hotellbokningen

  7. Bevis på finansiella medel

    Detta ska tillhandahållas i form av kopia på sökandens senaste kontoutdrag, vilket ska uppvisa tillräckliga penningmedel i kredit.

  8. Information om företagsregistrering

    Detta ska tillhandahållas i form av:

    • En kopia av företagets registreringsbevis i Sydkorea
    • En kopia av företagets skatteinbetalningar i Sydkorea

  9. Fullmaktshandlingar

    Sökanden måste skicka in en fullmakt som ger Visumservice rätt att hämta ut passet från konsulatet

  10. Ansökningsformulär för visum

    Ett komplett ifyllt och undertecknat ansökningsformulär. Formuläret ska:

    • Fyllas i med stora tryckbokstäver
    • Skrivas ut och undertecknas av sökanden

  11. Visumservice Beställningsformulär

    Uppvisa Visumservice-beställningsformuläret som medföljer detta paket.

    Vänligen observera att samtliga betalningar ska göras först efter att ansökningsförfarandet för visum har slutförts

  12. Resenärregistrering (rekommenderas starkt)

    Utrikesdepartementet rekommenderar att medborgare registrerar sig hos myndigheten vid utlandsresor. Känn dig tryggare med dina internationella resor genom att låta oss registrera din resa hos deta Utrikesdepartementet. Registreringen meddelar ambassaden i varje land om dina resplaner om dina resplaner och ansluter dig till krisregistreringssystemet. Därmed informeras du om viktiga händelser i de länder du ska besöka.  För att omfattas av denna valfria tjänst ska du fylla i registreringsformuläret i Visumservicepaketet och skicka det till oss tillsammans med dina övriga handlingar. 

Viktig information

Resenärregistrering

Känn dig trygg på din resa genom att låta Visumservice registrera din vistelse hos det svenska Utrikesdepartementet. För endast 200 SEK + moms per resenär kommer vi fullfölja registreringen så att Utrikesdepartementet är medvetna om dina reseplaner och kan informera dig om något oväntat händer i ditt vistelseland.

Läs mer och registrera dig här: https://visumservice.se/traveller-registration

Exempel på visumkrav vid turistresor till Sydkorea för svenska medborgare

  1. Viseringsfritt

    Viseringsfritt för en vistelse i upp till 90 dagar. Krav på resenären:

    • Inneha ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter inresa med en tom passida
    • Inneha bevis på tillräckliga finansiella medel
    • Inneha flygbiljetter för fortsatt resa/returresa
    • Inneha dokument som anger resans syfte
    • Inneha alla nödvändiga dokument för nästföljande destination
    • Kontrollera med sitt flygbolag att viseringsfri ombordstigning tillåts eftersom sådana bestämmelser kan komma att ändras