USA ESTA – Ett elektroniskt inresetillstånd för inresa till Förenta staterna, USA.


Ett ESTA- inresetillstånd ger precis som visum möjlighet för inresa men det utfärdas inte fysiskt i ditt pass som en stämpel eller etikett utan lagras elektroniskt.

 1. Med Visumservice kan du ansöka om detta inresetillstånd när som helst. Du får en bekräftelse från Visumservice via e-post eller vanlig post när ditt ESTA-tillstånd utfärdats.
 2. Du måste ansöka om ett ESTA-tillstånd minst 72 timmar innan avresa.

 3. När ett ESTA-tillstånd har utfärdats är det giltigt för flera inresor i två år, eller tills ditt pass går ut.

När du reser med ett ESTA-tillstånd gäller följande:


 • Du måste inneha en tur- och returbiljett/biljett för fortsatt resa för ett reguljärt flyg med ett av de större flygbolag/kryssningsrederier som är registrerade för ESTA-tillstånd
 • Du får inte stanna längre än/upp till maximalt 90 dagar, inklusive Mexiko, Kanada och öarna i Karibien.
 • Du får inte ha brutit mot Amerikanska immigrationslagar (det vill säga, inte ha överstannat i tidigare vistelse, längre än 90 dagar)

Viktiga krav för sökande av ESTA-tillstånd


 • Om du är amerikansk medborgare men även har dubbelt medborgarskap från ett land som ingår i programmet för viseringsundantag (VWP, Visa Waiver Program) behöver du inget ESTA-tillstånd. Du måste använda ditt amerikanska pass när du reser till USA.
 • OBS! Efter de senaste ändringarna i lagen om förebyggande av terroristresor (Terrorist Travel Prevention Act) så har de medborgare från VWP-länder som har besökt: Iran, Irak, Nordkorea, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Jemen under mars 2011 eller senare inte längre rätt att ansöka om ESTA-tillstånd.
 • Medborgare från VWP-länder som även är medborgare i Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Jemen har inte rätt att ansöka om ESTA-tillstånd.
 • Från och med den 1 april 2016 måste du ha ett elektroniskt pass med digitalt chip och e-passymbolen (symbolen för biometriskt pass, som visas nedan) på framsidan för att ansöka om ESTA-tillstånd.

Fördelarna med att använda Visumservice


 • Livesupport. Om du har frågor om din ansökan finns det alltid en Visumservice-specialist tillgänglig för att hjälpa dig via telefon eller e-post.
 • Automatiserade systemuppdateringar. Om en ansökan om ESTA-tillstånd inte godkänns direkt övervakar vårt system automatiskt ärendets status å resenärens vägnar och meddelar sedan när inresetillståndet beviljats.  
 • Omedelbar bekräftelse via e-post.  Visumservice kontaktar per automatik resenären direkt via e-post när inresetillståndet beviljats. Meddelandet innehåller referensnumret som bör sparas och kunna presenteras vid framtida inresa. Detta för att kunna bibehålla ett säkert elektroniskt register över all personlig information relaterat till ESTA-tillståndet.

Visumservice är inte på något vis kopplade till Amerikanska federala myndigheter. Amerikanska departementet för inrikes säkerhet (DHS) utfärdar och beslutar i frågor kring samtliga ESTA-ansökningar och inresetillstånd. Du kan ansöka om ett ESTA-tillstånd direkt via DHS . Görs detta direkt kan du icke nyttja de nedannämnda tjänster från Visumservice .