1. Tidseffektivt.  Visumservice säkerställer en snabb process för Storbritannien och hjälper dig säkerställa ett visum till Storbritannien tidseffektivt.
 2. Smidigt.  Visumservice är det smidigaste sättet att söka om visum på och kan gå så snabbt som på en dag. Vi behandlar dagligen visum till Storbritannien via Storbritannien ambassad för Storbritannien passinnehavare.

FAQS för visum till Storbritannien

När bör jag ansöka om mitt Storbritannien visum?
Det lämpligaste är att ansöka om ditt visum till Storbritannien 1-2 månader före ditt resedatum. Om du har kort om tid, kan vi behandla din ansökan snabbt och smidigt med expresshantering på ambassaden.

Behöver jag skicka in mitt pass I original för ett visum tillStorbritannien ? Är det säkert att skicka in sitt pass?
Ja, du behöver skicka in ditt pass i original. Kopia räcker inte. Visum för Storbritannien stämplas in i ditt pass på en av passidorna. Visumet kan därför inte utfärdas utan ditt pass i original. Skicka därför ditt pass till oss med säker och spårbar budleverans eller post då det är en värdehandling.

Exempel på visumkrav vid affärsresor till Storbritannien för svenska medborgare

 1. Om du möter de krav som finns med Brexit, kan ni resa in som en affärsbesökare

  Brexit har förändrat resandet mellan Storbritannien, EU och EES. Tidigare tillåtna affärsaktiviteter kan nu vara förbjudna utan rätt dokumentation.

  Som en allmän regel ska du kunna åka in som affärsbesökare (då inte behöva få visum, arbetstillstånd eller undantag för arbetstillstånd) om dina aktiviteter är begränsade till enkla interna eller externa möten, re-search, konferens och vissa typer av kortvarig utbildning. Affärsaktiviteter utanför dessa kategorier kan kräva ytterligare dokumentation.

  Det säkraste och mest effektiva sättet att genomföra affärsresor efter Brexit är att använda sig av Visumservice Post-Brexit Travel konsultation som finns på https://visumservice.se/brexit-assessment för bara kr. 250. Vår lösning är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att säkerställa att du möter de nya reglerna som gäller för affärsresor. Du får ett direkt svar på om du kan resa in som affärsbesökare, vägledning om vilken dokumentation som krävs för din resa, ett skräddarsytt garantibrev som kan presenteras för immigrationen eller arbetstagare gällande er resa, bekräftelse om du är eller inte är behörig att resa in som affärsbesökare samt en skräddarsydd konsultation med en av våra Brexit-rådgivare som bekräftar vilken dokumentation som krävs.

  Om du planerar att resa utan att få en konsultation för att se att din resa möter de nya Brexit kraven, se till att du:

  • Innehar ett pass giltigt minst sex månader vid inresa med två tomma sidor och utfärdat inom de senaste 10 åren
  • Kunna uppvisa bevis på tillräckliga finansiella medel för er vistelse
  • Bevis på tur- och returresor
  • Inneha all dokumentation som krävs för din nästa destination
  • Ta med dig ett garantibrev utfärdat av ditt företag. För att få ett sådant brev, besök: https://visumservice.se/business-support-letter
  • Bekräfta med ditt resbolag (flygbolag, tåg etc.) att ombordstigning tillåts utan visum eftersom dessa villkor kan komma att ändras
  • Uppfyll kriterierna för in- och utresa baserat på de senaste inrese- samt hälsokrav. Se vår inträdesguide på https://visumservice.se/health-requirements för den senaste informationen

Viktig information

Resenärregistrering

Rekommenderas starkt

Känn dig tryggare under dina internationella resor genom att låta oss registrera din resa hos Utrikesdepartementet. Registreringen meddelar ambassaden i varje land om dina resplaner och ansluter dig till krisregistreringssystemet. Därmed informeras du om viktiga händelser i de länder du ska besöka.Läs mer

Anmäl er utlandsvistelse

Boka ett Covid-19 test

Testning för COVID-19 är en viktig del för att kunna resa internationellt just nu och som resenär är det nödvändigt att ha koll på detaljerna innan avresa. Din destination han behöva ett test för att kunna komma in i landet och kanske är du oroad vad ett positivt test vid ankomst skulle innebära för dig med obligatorisk karrantän eller nekat inträde. Eller så är de så att du strävar efter sinnesfrid, genom att kunna ta ett test idag och få snabbt svar gällande din Covid-19 status.  Hälso och inrese-krav ändras dagligen, så se till att vara väl förberedd för de olika scenarier som kan uppkomma vid din resa. Vi kan assistera med alla test som behövs via vår samarbetespartner samt se till att testen som tas är rätt för just din resa samt håller de strikta tidsramar som finns.  Boka ditt Covid-19 test idag..

Exempel på visumkrav vid turistresor till Storbritannien för svenska medborgare

 1. Viseringsfritt

  • Vara minst 55 år gammal
  • Inneha ett pass som är giltigt för den planerade vistelseperioden med en tom visumsida
  • Inneha bevis på tillräckliga finansiella medel
  • Inneha flygbiljetter för fortsatt resa/tur-och-returresa
  • Inneha alla nödvändiga dokument för nästa destination
  • I tillämpliga fall; inneha visum för nästföljande land
  • Kontrollera med sitt flygbolag att viseringsfri ombordstigning tillåts eftersom sådana bestämmelser kan komma att ändras